Välkommen till bloggen om ‘’Det Goda Livet’’!

Hoppet om framtiden finns hos själva!

/
Det är glädjande att dessa frågor och denna debatt kommer upp till ytan nu då vi står på tröskeln till ett nytt årtionde, 2020-talet - ett årtionde som på många sätt står för kaos, kris och uppror och där det känns som att vad som helst kan hända. Jag väljer att se detta som något hoppfullt givet att den rådande situationen är ohållbar och att kristillståndet därför ger hopp om förändring och förbättring.

Existentiell trygghet 

/
Kris bär med sig en potential till utveckling och kanske är det så att den rådande situationen innebär en möjlighet för mänskligheten att komma tillrätta med en del av de problem som det moderna samhället har skapat. Under en resa till New York i mitt arbete märker jag och hör också av mina amerikanska vänner och kollegor att människors beteenden börjar förändras. I detta kapitalismens och kommersens högborg befinner sig butiker och varuhus i krisläge eftersom människors shopping går stadigt ner. Parallellt är stadens caféer och restauranger överfyllda och nya öppnar ständigt i alla delar av stan. Tolkningen är att människor vill träffas, umgås, prata och satsa på det relationella istället för att shoppa.

A Sustainable Start 16 december

/
A Sustainable Start 16 december Varmt välkommen till frukostseminariet som kommer att fokusera på FN:s hållbarhetsmål 9 - Hållbar industri, innovationer och infrastruktur!

Uppföljningsresa för dig som gått Livsplanering!

/
I mars 2020 (25-29/3 öppnar vi upp för att erbjuda tidigare deltagare från Livsplaneringsprogrammet att komma till Hotel Voramar i Benicasim för att under 5 dagar få återknyta till platsen, få inspiration och påfyllning av Fredrik och Bibiana, samt möjlighet att träffa andra ”Livsplanerare”.

”En sund själ i en sund kropp ter sig alltmer omöjligt i en dödssjuk värld”

/
För närvarande sitter världen fast i detta skruvstäd där mer information och fler larmrapporter inte kommer göra någon större skillnad. Världen är i uppror och mindre och större revolutioner pågår i världens alla hörn. Den gemensamma nämnaren är att världen som vi känner den behöver gå under eftersom den västerländska livsstilen leder till förgörelse och undergång. Endast så kan det skapas plats för ett nytt paradigm som bygger på hållbarhet i alla dimensioner. Skiftet kommer ske i närtid då riktningen för framtiden också kommer uppdagas som en konsekvens av naturens egna lagar. Ännu vet vi inte om det blir livskraften eller dödskraften som kommer gå segrande ur striden men låt oss välja optimism som medveten strategi och hoppas och tro på att de goda krafterna i livet kommer segra till slut och finna tillförsikt i det gamla ordspråket ”Det är aldrig så mörkt som timmen före gryningen”.

A Sustainable Start 2 december – Mål 8: Anständiga Arbetsvillkor och Ekonomisk Tillväxt

/
Varmt välkommen till frukostseminariet som kommer att fokusera på FN:s hållbarhetsmål 8 - Anständiga Arbetsvillkor och Ekonomisk Tillväxt.

Tänk om allt är som det ska? 

/
Vi befinner oss helt enkelt i en tid och i en fas där allt är som det ska - i ljuset av vad det innebär att leva igenom ett Paradigmskifte som ingen av oss har makt att göra någonting åt. Det är förmågan att acceptera det som sker och att leva med utvecklingen, istället för att vara emot den, som kan göra skillnad på hur vi mår och hur vi förhåller oss till det oundvikliga.

Workshop med Bibiana Badenes – en resa i kroppens magi

/
I början av december har vi nöjet att välkomna fantastiska Bibiana Badenes, fysioterapeut från Spanien och internationellt verksam, till Stockholm. Jag har arbetat med Bibiana inom ramen för Rehabiliteringsprogrammet Livsplanering i över femton år och har lärt mig så otroligt mycket av henne då det gäller att tyda kroppens signaler, förstå dess budskap och tydliggöra sambanden mellan kropp och själ. Det är ingen slump att hon är efterfrågad som föreläsare och workshopledare världen över och många har haft glädjen att uppleva hennes magiska kunskap om kroppen och holistisk hälsa. Det finns ett begränsat antal platser så om du är intresserad gäller det att boka din plats snabbt!

Mål 6 Rent Vatten och Sanitet

/
En diskussion och sammanfattning av mål Nr 6: Rent vatten och sanitet, med fokus på att peppa varandra till action

Går det att hindra en storm?

/
Forskning visar att hela världens befolkning rör sig i en riktning mot ökad frihet om än i olika takt och utifrån kulturell kontext, vilket kan tolkas som en naturlig utveckling i människans historia. Den storm som blåst upp nu handlar inte om frågan om huruvida människan vill vara fri eller inte, utan om den obalans som uppstått genom bristen på ansvar som automatiskt följer med friheten men som vi har tappat bort på vägen.

Mål 5: Jämställdhet

/
En diskussion och sammanfattning av mål Nr5: Jämställdhet, med fokus på att peppa varandra till action. I detta avsnitt hör ni Karin Forss från Sweco, Jonas Numan medförfattare till boken Manlighetskoden, Reuben Sallmander, skådespelare och intervjuad i boken samt Paula da Silva, SEB. Självklart har vi även med oss vår moderator Åsa Lindgren från Sweco. Grunden till Sustainable Start är FNs 17 globala hållbarhetsmål och här kommer vi fokusera på varje mål för sig där inbjudna experter, inspiratörer och hållbarhets-gurun ger oss sin passion i frågan och ger oss nycklar till att vara hållbara genom enkla medel. Biljetter och information om våra kommande seminarier finns på: http://bit.ly/ASustainableStart Delta I diskussionen på vår facebooksida: http://bit.ly/FBSustainableStart A Sustainable Start är ett samarbete mellan Clarion Sign, ABLE Foundation och Sweco.

Hur står det till med Resiliensen? 

/
"Det är aldrig så mörkt som timmen före gryningen" är en känd sanning baserad på djup visdom om människans belägenhet i världen. Det är där vi befinner oss just nu och det är då vår uppgift är att vara resilienta, att bjuda motstånd mot förlamande känslor av stress, ångest och förtvivlan för att istället engagera oss, uppvisa mod och sätta oss i förarsätet för vår egen utveckling, för vårt eget liv och för vårt ansvar som samhälls- och världsmedborgare.

Jag heter Fredrik Bengtsson och är psykolog, organisationskonsult och författare och har startat denna blogg för att diskutera det paradigmskifte som vi befinner oss mitt uppe i och som påverkar vårt samhälle, vårt arbete och vår syn på oss själva och livet.

Daily Quote

Trust creates peace

Prenumerera!

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Kategorier

Senaste inläggen