En tillbakablick – ett år med min blogg

Det har nu gått ett år sedan jag lanserade min blogg och jag funderar över hur jag tänkte då, och vad jag drar för slutsatser nu då jag har lite perspektiv på det år som har gått. Anledningen till att bloggen kom till, var att människor omkring mig efterfrågade perspektiv och tankar på livet och tiden vi lever i som jag pratade om i olika sammanhang men som jag tidigare endast förmedlade via mina böcker och artiklar. Att skriva en bok tar tid och är någon slags sammanfattning av ett eller några teman som man ofta funderat över länge. Att skriva på en blogg är att leva i ett flöde av spontana tankar och intryck och att fånga en ögonblicksbild av något fenomen som fängslar just där och då.
Jag tycker att det är väldigt roligt att få dela med mig av mina tankar till andra, men meningsfullt blir det ju bara om det finns någon mottagare och om man som författare eller skribent får känslan av att kunna bidra med perspektiv som andra upplever som viktiga. För ett år sedan kunde jag inte veta att det fanns så många människor där ute som är intresserade av livet och den tid vi lever i, och som försöker förstå och förhålla sig till den nya värld som vi står på tröskeln till. Därför har det varit överväldigande att få uppleva att det fanns så många som ville lägga tid på att läsa och engagera sig i min blogg och i det jag skriver.
Ett stort och varmt tack vill jag rikta till alla er som läst, funderat, kommenterat, skrivit mail till mig och på olika sätt fått mig att känna att mitt bidrag upplevs som viktigt och värdefullt och att det hjälper till att ”röra om” lite i era tankar och funderingar kring er själva och livet. Eftersom jag känner att det finns ett behov och ett stöd för mina tankar där ute, känns det meningsfullt för mig att fortsätta skriva och att lägga tid på att nå ut med det budskap jag önskar förmedla. I allt jag gör ser jag mig som en brygga mellan de behov som jag upplever att människor har, och de strukturer som arbetslivet och samhället erbjuder. Orden och begripligheten för vad som sker är väsentliga i en tid av omvälvande förändring för att vi ska ha en chans att förhålla oss till oss själva och det liv vi har att ta hand om. Min blogg är till för er och mitt sätt att försöka bidra till att vara ett stöd, en källa till inspiration och eftertanke i vardagen. I den mån ni har några tankar, funderingar, idéer eller behov som skulle kunna förbättra bloggen, får ni gärna höra av er så lovar jag att beakta era förslag och se vad jag kan göra för att möta era önskemål.

Tack för det år som har gått och hoppas att ni vill fortsätta vara med på resan framåt!

6 Kommentarer
  1. Camilla says:

    Tack Fredrik,

    Din blogg är fantastiskt välskriven, och har man den gåva som du har med att författa så är det en glädje att du på ett så finstämt sätt lyckas förmedla tankar och reflektioner av skeenden i vår tid. Det är hoppingivande att läsa din blogg, därför till skillnad mot exempelvis journalister i tidningar och annan media, så lyckas du sätta händelser i perspektiv utan att avge en domedagspredikan i samma stund. Fortsätt skriva, och ge oss läsare fina, tankeväckande texter kring ämnen som berör oss alla på ett eller annat sätt!

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.