Hur skulle krisen kunna vändas till en inspirerande utveckling?

Det är svårt för oss som lever mitt uppe i Coronakrisen och dess framfart att få distans till det som händer och reflektera över framtiden och vägen framåt. Nyhetsrapporteringen är fokuserad på att skildra krisen och allt fler börjar utveckla symptom på depression och ångest som följd av den dagliga dosen av kris och problem. Därför vill jag uppmuntra alla som har tid över och som söker hopp och inspiration för framtiden att ta del av veckans spännande, streamade konferenser för Earth Day Week där vi får ta del av fantastiska innovationer, tankar om framtiden, möjligheter till utveckling och otroliga entreprenörer som målar upp en väg bortom Coronakrisen som bygger på ett hållbart samhälle och en bättre värld!

Den stora lärdomen för oss alla är att den pågående krisen visar på det ohållbara i det rådande samhällssystemet som nu faller samman framför våra ögon. Världens länder har tagit fram historiska ekonomiska stödpaket för att rädda företag och individer från ekonomisk ruin, men oroväckande många av dessa paket riktas till att stötta industrier som egentligen behöver kollapsa för att vi ska klara av att rädda planeten från en ännu större kris och en total kollaps av jordens ekosystem som lurar runt hörnet. Vi vet att vi endast har några få år på oss att vända utvecklingen och den rådande krisen skulle kunna bidra till mod och kraft till verklig förändring genom att den visar hur snabbt klimatet återhämtar sig om vi bara radikalt lyckas minska koldioxidutsläppen. Det värsta som skulle kunna hända är att vi återgår till “business as usual” när krisen är över.

Tänk om våra politiker och ledare skulle ha modet att ta tillfället i akt och göra Sverige och Europa till hoppet för framtiden genom att nyttja krisen till en total omställning, till en ny berättelse om vad livet på jorden bör handla om! Tänk om de ekonomiska stödpaketen riktades till utveckling av jordbruket, energiförsörjning och hållbara städer och samhällen istället för att ge konstgjord andning till industrier som pga sin negativa miljöpåverkan borde läggas ner? Varför inte ge pengarna till dem som då skulle bli arbetslösa och stötta dem med jobb i nya sektorer som kan bidra till att bygga upp vårt samhälle på en annan grund? Kan det någonsin bli ett bättre läge för politikerna att våga och kunna göra så djärva ingrepp som nu då allt ändå har kollapsat och stannat upp?

Vi har inte tid att vänta och för att hjälpa våra politiker att våga fatta radikala beslut behöver du och jag göra allt vi kan för att visa att vi vill något annat genom att göra nya val, agera på ett annat sätt och därmed inspirera andra i vår omgivning att göra detsamma. Mer inspiration om detta hittar du här: https://www.wedonthavetime.org

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.