Jämställdhet bra vid kriser

[dropcap]I[/dropcap] en aktuell rankning som Världsbanken, FN och Organisationen Världsekonomiskt Forum genomfört på global nivå, visar det sig att Sverige hamnar på andra plats när det gäller att hantera olika kriser (DN 29/9).
Länderna som ingår i studien har bedömts efter vilken förmåga de har att hantera kriser som naturkatastrofer, globalisering och klimathot och resultatet visar att den höga jämställdheten och det starka civilsamhället som Sverige kan uppvisa, ger oss en andraplats i en global jämförelse med andra länder. Studien visar också att hög ekonomisk tillväxt inte är någon garanti för att hamna högt upp på listan, vilket visar att vi behöver lägga fokus på andra saker än ekonomisk tillväxt när det gäller att fatta olika beslut. Detta innebär att det kan finnas styrkor även i utvecklingsländer som några av världens rikaste länder saknar.

[dropcap]F[/dropcap]örändring och förmåga att hantera ständig förändring har med andra ord aldrig varit viktigare eller mer centralt än nu. Här tror jag att vi i Sverige har ett stort arbete att göra eftersom den höga flexibilitet som krävs krockar med våra trygghetsvärderingar. Miljökatastrofer kommer inte att slå rättvist och våra företag kommer inte alltid att kunna utvecklas i den riktning som vi skulle önska. Då behöver vi lära oss hur man släpper taget om det man skulle önska bestod för evigt och öppnar sig för de nya omständigheter som vi behöver hantera och fungera i. För detta tror jag att många människor i mindre utvecklade länder har betydligt större styrkor och beredskap vid krissituationer. Baksidan av våra trygghetsvärderingar är oron för att mista det vi har, vilket skapar en ständig beredskap och vakenhet som gör att vi samlar på hög och rustar oss så gott vi kan för de sämre tider eller de katastrofer som eventuellt kan tänkas inträffa någon gång i en okänd framtid. Här tror jag att Sverige ligger i topp och detta uttryck för en kollektiv, bräcklig självkänsla kan i förändringstider paradoxalt nog visa sig vara en styrka.

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *