Kärlek på allvar

Idag hade ABLE nöjet att vara värd för Relationsexperten Daniella Gordons bokrelease ”Kärlek på allvar” på DownTown Campber. Man kan tycka vad man vill om Alla Hjärtans Dag och allt kommersiellt fokus som präglar denna dag, men stört av allt är kärleken och det är ju inte fel att stanna upp och ägna en stund åt en djupare reflektion kring relationen till sig själv och till nära och kära. Kanske är det till och med så att kärleken är själva fundamentet för ett hållbart liv och ett hållbart samhälle?

I vår tid har kärleken precis som mycket annat blivit komplicerad. Det är svårt att hitta en partner och det är kanske ännu svårare att hålla en relation levande över tid. Kärleken till oss själva framstår för många som allra mest utmanande. Jag har inte ännu hunnit läsa Daniellas bok men av hennes framförande fastnade jag för att hon balanserade det enkla och självklara i att kärleken och en potentiell partner självklart kan finnas där ute när vi minst anar det, samtidigt som hon också lyfte fram att varaktig kärlek kräver närvaro, engagemang och utveckling.

I en tid och i en stad där utsikten att hitta en partner för många upplevs som en utopi , kan det vara något befriande i att helt ändra inställning oh intala sig att det är självklart att den man eller kvinna man letar efter självklart går att hitta i en stad med miljoner invånare och lika många utländska besökare varje år. När man gjort upp med föreställningen om att det inte går och istället funderar över hur man ska gå tillväga för att hitta en själsfrände, har energin skiftat från att vara stängd till att vara öppen. Detta kan vara svårt att lita på om man inte erfarit magin och styrkan i våra egna och andras energifält, men den som går in för det kommer att få erfara att det fungerar, lovar Daniella i sin bok.

I en tid och i en värld där det alltid går att hitta någon som är snyggare, smartare, mer framgångsrik och mer attraktiv än den partner du lever med, är det självklart att förmågan att behålla och över tid hålla en relation levande och närande, kommer att kräva en hel del fokus, beslutsamhet och arbete. Det vore naivt att tro något annat. ”Kärlek på allvar” handlar om just detta, att ta det som betyder mest i livet på stort allvar och att ge kärleken den omsorg och den prioritering som den behöver för att frodas, oavsett om det handlar om relationen till dig själv eller till din partner.

1 svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *