Lagen om avsikt och önskan

[dropcap]I[/dropcap]nbyggd i varje avsikt och önskan ligger mekanismen för att den ska uppfyllas. Den femte livsprincipen baseras på att energi och information finns överallt i naturen. Uppmärksamhet ger energi och avsikt förändrar. Vad du än riktar din uppmärksamhet mot så kommer det att växa sig starkare i ditt liv. Vad du än tar bort din uppmärksamhet ifrån, så kommer det att tyna bort, upplösas och försvinna. Detta gäller oavsett om det handlar om en relation till en partner, en vän eller dina barn, men även ditt hem, ditt arbete eller din trädgård. Många människor har en önskan om en stark och levande kärleksrelation till sin partner men blir distraherade av andra, yttre faktorer som splittrar uppmärksamheten och tar bort fokus på det som är viktigt. Konsekvensen blir att din partner börjar söka sig bort från relationen på ett eller annat sätt eftersom den saknar din närvaro och din uppmärksamhet.
Avsikt däremot sätter igång en transformation av energi och information. Avsikt har förmågan att organisera sin egen fullkomning. Kraften i avsikten på föremålet för uppmärksamhet sätter igång en oändlig mängd händelser i tid och rum för att åstadkomma det resultat som avsetts, under förutsättning att man följer livets andra andliga lagar. Avsikten är den verkliga kraften bakom önskan och medan din avsikt gäller ett mål eller en önskad utkomst i framtiden är din uppmärksamhet här och nu. Så länge din uppmärksamhet är i nuet kommer din avsikt för framtiden att manifesteras eftersom framtiden skapas i nuet. Din uppmärksamhet på din partner och er kärleksrelation sker i mötet mellan er här och nu och lägger grunden för en fungerande relation i framtiden. Din uppmärksamhet och ditt fokus ger relationen den energi som den behöver för att ni ska kunna vara lyckliga tillsammans även om fem eller tio år.

[dropcap]M[/dropcap]ånga människor lever dock inte i nuet utan i bilden av en önskad framtid och är inte medvetna om att det önskade nuet inte kommer kunna gå i uppfyllelse om du tappar förankringen i här och nu. Genom att vara uppmärksam på här och nu och att använda den energi du får av att vara närvarande till att sätta mål och att agera för en önskad framtid där dina önskningar blir uppfyllda är receptet som får dig att gå i mål och att bädda för lycka och mening i livet. I vår kultur handlar obalansen om att vi överfokuserar på att sätta mål och att projicera oss in i framtiden på bekostnad av närvaron i nuet. Därför är vi olyckliga och lider av stress och depressioner eftersom vi anstränger oss så hårt och så mycket och ändå blir vi inte lyckliga. I andra kulturer handlar obalansen om det motsatta, en uppmärksamhet och en närvaro i nuet men avsaknad av avsikt och mål för framtiden som gör att energin inte kanaliseras i mål och strävan efter utveckling, vilket leder till stagnation. Att tillämpa lagen om uppmärksamhet och avsikt i relation till att få dina önskningar och drömmar att gå i uppfyllelse handlar om att medvetandegöra dina önskningar och att ägna tid åt att meditera över dem och ge dem din uppmärksamhet. Nästa utmaning är att släppa ”listan över dina önskningar” fri och lita på att när saker inte tycks gå min väg trots ansträngning och uppmärksamhet, finns det en anledning och att den kosmiska planen har avsikter för mig som är större eller annorlunda än vad jag kunnat tänka mig.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.