Nytt tema: mod

[dropcap]V[/dropcap]älkomna till en ny vecka!
Temat som jag vill ägna de närmaste dagarna åt är mod. I olika inlägg och artiklar har jag ofta återkommit till betydelsen av att vi utvecklar vårt personliga mod så att vi vågar stå upp för det som vi tror på och behöver för att kunna leva ett rikt och meningsfullt liv.

Nedan ser ni Wikipedia’s definition på mod:
Mod, på latin fortitudo, är en personlig egenskap och en av kardinaldygderna. Inom katolicismen tolkas fotitudo även som uthållighet. En modig person handlar i överensstämmelse med sina övertygelser och önskningar, även vid risk för negativa konsekvenser mot det egna jaget. Mod betraktas av många som en moraliskt eftertraktansvärd egenskap, en dygd.
Man brukar skilja på fysiskt och moraliskt mod. Fysiskt mod är förmågan att övervinna smärta och kroppsliga plågor, medan moraliskt mod är förmågan att övervinna risker för anseende och prestige.
Mod är att vara rädd men övervinna rädslan för att göra det som ska göras. Mod stärker individens självkänsla och hjälper personen att övervinna sin rädsla genom exponering.
En ny kategori “Mod” har skapats här till vänster så att du lätt kan hitta alla relaterade inlägg till ämnet närhelst du vill.
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.