Påskhälsning

Det blir en speciell påsk i år som går i stillhetens tecken. För många som brukar förknippa påsken med en skön ledighet, umgänge med nära och kära och kanske resor och trevliga upplevelser blir detta naturligtvis en besvikelse. Givet att vi inte kan påverka situationen och att vi alla behöver förhålla oss till rådande begränsningar känns det extra viktigt att se vad det kan finnas för möjligheter att skapa mening och möjligheter för att långhelgen ska bli varm och positiv omständigheterna till trots.

Påsken är ju en av den kristna världens största högtider som oavsett om man är troende eller ej har ett allmänmänskligt värde i att påminna oss om betydelsen av att stilla sig, reflektera och att påminna sig om vad som verkligen är viktigt i livet. Visdomen i påskens ritualer går bortom den kristna traditionen och hjälper oss att möta och bearbeta sorg och förlust, samt påminner oss om betydelsen av att bevara hoppet och ljuset i livet och att lära oss ta steg mot nyorientering och livskraft trots förluster och upplevelser av att livet inte är som vanligt. Att både ge utrymme för att få sörja det man förlorat och behålla hoppet om att livet bär och i grunden är ljust och vackert – är den möjlighet som påskens budskap och process kan hjälpa oss med.

I en tid som ger utrymme för en djupare reflektion över mål och mening i livet har vi spelat in några poddar med syftet att bidra med tankar och perspektiv på situationen som råder och det större perspektivet på det paradigmskifte som kommer utmynna i en ny berättelse, ett nytt narrativ om vad livet handlar om.

Hoppas att ni får tid att lyssna under helgen och att ni får uppleva en fridfull påsk!

https://hagalivscenter.podbean.com

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.