Samtalsserie – “Nya perspektiv på psykisk (o)hälsa och ett hållbart liv”

 

Haga LivsCenter bjuder in till en samtalsserie som vill bidra med ett annat sätt att förstå, tolka och hantera psykisk ohälsa och inspirera till hälsa och ett hållbart liv.

Allt med det existentiella perspektivet på livet och mål nr 3 i Agenda 2030, “Hälsa och Välbefinnande”, som gemensam grund.

Mer information om alla inspelande avsnitt finns nedan och mer om bakgrunden till samtalsserien finns här.


Del 1

I det första avsnittet i serien ger Fredrik Bengtsson, Haga LivsCenter med 20 års erfarenhet inom området, sitt perspektiv på själva kärnan till den psykiska ohälsan i vårt samhälle som lett till att 1 miljon svenskar idag använder antidepressiva läkemedel för att döva sina symtom. Symtom på vad? Och hur kan vi må så dåligt när vi har det så bra? Se Del 1.

 

Del 2
I Del 2 beskriver Fredrik Bengtsson hur man rent konkret kan arbeta med att ställa om och hitta sin personliga hållbarhetsformel samt vilka program som kan ge stöd och vägledning. Vi får lyssna till 2 kvinnor som drabbats av utmattningssyndrom och som generöst delar med sig av vad som ledde fram till sjukskrivning, vilka insikter de nått och
hur vägen vidare kan se ut. Se del 2.   

 

Del 3 sänds live fredagen den 26 februari kl. 14:00-14:45 via Zoom och du är varmt välkommen att delta! Via chattfunktionen kan du ställa frågor och dela med dig av dina reflektioner. Anmäl dig här!

Avsnittet sätter fokus på hur man faktiskt kan må bra igen efter att ha drabbats av utmattning (utbrändhet) och hur man hittar en väg vidare – snarare än att försöka komma tillbaka. Kan det vara så att utmattning handlar om en brist på inre hållbarhet genom en livsstil som gör att vi övertrasserar kroppens, hjärnans och själens resurser? Fredrik Bengtsson berättar hoppfullt om att det går att bli frisk och att det inte behöver ta flera år om man får rätt stöd och hjälp.

Varmt välkommen att delta den 26 februari när vi sänder direkt från Hotel Clarion Sign – vinnare av “Årets Hållbarhetspris 2020” och vår arena och mötesplats för hållbara initiativ!

👉 Till anmälan – Del 3.