Tag en paus och skaffa dig små vilopauser!

Vi är mitt uppe i den värsta stressen då hösten har kommit och sommaren bleknat till ett minne. Kanske upplever du som många andra med dig att det är svårt att hinna med och att du plågas av en ständig klump i magen som kommer av en känsla av att saker och ting är övermäktiga.

Hur ska du hinna med allt på jobbet, din sambo, barnens aktiviteter, din vän som behöver stöd, för att inte nämna träningen och att hinna hälsa på föräldrarna? Dygnets timmar räcker inte till och hur fort du än försöker springa kommer du inte ikapp. Just här och nu finns det kanske inte så mycket du kan göra för att ändra på situationen som sådan. Däremot kan du göra något redan här och nu; dra dig undan en stund på förmiddagen när du har jobbat några timmar för att sätta dig i fikarummet eller på toaletten i 5 min, slut ögonen och försök samla dig en liten stund medan du andas djupa, lugna andetag. Förmodligen tycker du inte att du har tid att äta lunch. Gör det ändå, ta tag i en kollega eller ring upp en vän och gå och ät lunch tillsammans medan ni pratar om annat än jobbet. Redan på eftermiddagen kommer du säkert att uppleva att du mår lite bättre och att du hinner med lite bättre på jobbet  – trots att du inte har fått mer tid!

Tag en paus även på eftermiddagen och gå en liten promenad på 10-15 minuter om du kan för att få lite luft och dagsljus. När det är dags att gå hem från jobbet kommer du att ha bättre ork och lust för allt annat som väntar på din uppmärksamhet. Försök få in denna rutin i din vardag, ju oftare du håller i denna enkla struktur desto mer kommer du att ha hjälp av den.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.